Rozvrh, ako sa pozerať, metódy a tímy

UCI Europe Tour mieri na Slovensko, keďže sa začína 66. ročník Tour of Slovakia 2022 s poprednými svetovými cestnými cyklistami. Poďme zistiť harmonogram, ako sa pozerať, trasy a tímy podujatia.

Slovakia Tour, pre domácich známa ako Okolo Slovenska, vznikla v roku 1954. Ide o cestné preteky, ktoré sú súčasťou UCI Europe Tour ako podujatie s hodnotením 2.1. Tour de Slovaquie ako jedno z najobľúbenejších cyklistických podujatí v Európe vždy priťahovalo tie najlepšie tímy spolu s najlepšími jazdcami. Ani tento rok tomu nie je inak.

Obhajcom titulu je Peter Sagan, ktorého brat Yurai Sagan bol tento rok na štartovej listine. Okrem neho je na zozname aj veľa jazdcov svetovej triedy. Jediné meno, ktoré vyniká, je Mark Cavendish. Cavendish prichádza na Slovensko po impozantnom vystúpení na Tour de France s 34 etapovými víťazstvami a dvoma zelenými dresmi.

Na druhej strane, najlepší tím, ktorý je momentálne na Slovensku, je Quick-Step Alpha Vinyl. Tri ďalšie tímy patria medzi top divízie World Tour – Israel Premier-Tech, Astana Qazaqstan a Jumbo-Visma. S touto súťažnou štartovnou listinou bude podujatie určite vzrušujúce.

Aké je miesto konania podujatia?

Turné po Slovensku 2022 sa má začať 13. septembra. Po 5 dňoch intenzívnych pretekov sa podujatie skončí 17. septembra.

Program Slovakia Tour 2022:

plošina Dátum Doba spustenia
predstavenie 13. septembra 16:15 CET, 10:15 ET
1 14. septembra 3:45 SEČ, 7:45 ET
2 15. septembra 12:45 CET, 6:45 ET
3 16. septembra 12:15 CET, 6:15 ET
4 17. septembra 12:00 CET, 6:00 ET

Ako sledujete turné po Slovensku 2022?

Podujatie v roku 2022 bude dostupné obyvateľom Európy prostredníctvom Eurosportu. Sledujte na kanáli všetku akciu zo Slovakia Tour 2022.

Rtvs Sport bude podujatie vysielať naživo pre miestnych obyvateľov Slovenska.

Tour of Slovakia 2022 Trasy a vzdialenosti:

predstavenie:

  • cesta: petrŽalka – petrŽalca
  • vzdialenosť: vzdialenosť: 7 km

úroveň 1:

  • cesta: ŠAMORÍN – Trnava
  • vzdialenosť: vzdialenosť: 142,3 km

Druhá fáza:

  • cesta: Hlohovík – Banská ŠTIAVNICA
  • vzdialenosť: vzdialenosť: 186,3 km

Krajina 3:

  • cesta: Detva – Spischko Novi
  • vzdialenosť: vzdialenosť: 210 km

4. fáza:

  • cesta: LEVOČA – KOŠICE
  • vzdialenosť: vzdialenosť: 182,1 km

rozdiel:

Celkovo sa Slovakia Tour 2022 zúčastní 21 tímov. Každý tím pozostáva zo 7 bežcov. Úplný zoznam tímov a ich členov si môžete pozrieť na priamo tu.

READ  Slovenský lekár získal prvé ocenenie informátorov v kontinentálnej Európe

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.