Zdieľanie Disku Google a YouTube sa v júli zmení

Čoskoro budú k dispozícii verejné odkazy na nespočetné množstvo položiek disk Google A YouTube Prestane to fungovať. V mene vylepšeného zabezpečenia mení Google spôsob, akým zaobchádza so zdieľaním odkazov v oboch službách, a zatiaľ čo aktívni používatelia môžu mať možnosť deaktivovať prepínač, súbory a videá opustené v nepoužívaných alebo neaktívnych účtoch môžu navždy zmiznúť z dohľadu. .

Je to preto, že zdieľané odkazy sú teraz súčasťou nového systému, ktorý podľa spoločnosti Google zvyšuje bezpečnosť. Na YouTube sa zdá, že novšie odkazy je ťažké pre nikoho uhádnuť alebo k nim získať prístup bez toho, aby im výslovne poskytli prístup. Novšie odkazy tiež ovplyvňujú väčšiu aktivitu prepojenú s konkrétnymi účtami a vyžadujú prihlásenie divákov, čo umožňuje sledovať prístup a stať sa súčasťou profilu každého používateľa.

Zmeny v službe YouTube ovplyvnia všetky verejné videá, ktoré však boli označené ako „nezaradené“. Ako napr Popísané v blogovom príspevku A Päťminútové video فيديوU všetkých neuvedených videí nahraných pred rokom 2017 bude od 23. júla zmenený stav na „Súkromné“. To, ako teraz súkromné ​​videá fungujú, zabíja všetky zastarané odkazy alebo vložené prvky a navyše obmedzuje ich účasť na maximálne 50 ľudí. Na sledovanie všetkých bude potrebný účet Google.

Pre ľudí, ktorí dávajú prednosť ďalšiemu zdieľaniu starých neuvedených videí s verejnými odkazmi, vloženými položkami a komentármi, sa môžu odhlásiť z účtu podľa Vyplňte tento formulár v priebehu nasledujúceho mesiaca. Jedinou ďalšou možnosťou je znova nahrať tieto videá a nechať ich označené ako nezaradené.

Disk Google prechádza rovnakými zmenami, aké sme oznámili dnes skôr V blogu Aktualizácie pracovného priestoru. Kliknutím na odkaz teraz získate prístup k súborom uloženým v cloude. Zahŕňa to kľúč zdroja, ktorý určuje, kto môže alebo nemôže získať prístup. Ak ste už k súboru pristupovali (pravdepodobne ste sa prihlásili do svojho účtu Google), budete k nemu stále mať prístup. Ak máte priamy prístup, bude to stále fungovať.

READ  Random: Flick the Wii U, it's time for some Banjo-Kazooie and Blast Corps

E-mail s aktualizáciou zabezpečenia Disku Google

Ak nie, budete musieť odoslať žiadosť o prístup k súboru alebo priečinku. Ak máte osobný účet Google / Gmail a používate Disk, po 26. júli dostanete e-mail s upozornením na všetky súbory, ktorých sa táto zmena dotkne. Ak váš účet obsahuje odkazy, ktorých sa to dotkne, budete sa môcť odhlásiť z aktualizácie zabezpečenia, pokiaľ tak urobíte do 13. septembra 2021.

Ak používate účet Google Workspace, ktorý spravuje váš zamestnávateľ, škola alebo iná organizácia, je to ešte komplikovanejšie. Môže si zvoliť správca / IT oddelenie Úplné zrušenie, použitie aktualizácie pre všetkých bez možnosti zrušenia alebo použitie aktualizácie a povolenie jednotlivým používateľom na odstránenie z určitých súborov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *