Ako si pozrieť pristátie na Marse 18 Vesmír

Pristátie na Marse Ťažké. Takže budete chcieť sledovať dnes, kedy vytrvalosť Dúfame, že sa (predtým známy ako marec 2020) stane prvým umelým objektom, ktorý odvtedy pristane na Červenej planéte Insight Mars Lander v roku 2018. Odvtedy pôjde o prvý Rover Zvedavosť z Odpad v roku 2012. Kvôli pristátiu v Kráterové jazeroPerseverance, ktorá sa nachádza severne od rovníka Marsu, nesie množstvo vedeckých nástrojov na zber vzoriek pôdy a hľadanie znakov starodávneho života. Je vybavený pokročilou audiovizuálnou technológiou, ktorá nám umožňuje vidieť a počuť – vôbec prvýkrát – to, čo sa cíti dotknúť iného sveta. Bude to vzrušujúce! Televízia NASA Živé vysielanie podujatia sa začne dnes 18. februára o 14:15 EST (19:15) UTC); Pristane asi o 15:55 EST (20:55) UTC).

Kam vidieť: Televízia NASAA YouTubeA TwitterA Stránka sociálnych sietí FacebookA LinkedinA ŠkubnutieA Dailymotion, A Theta.

Lunárne kalendáre na rok 2021 sú tu. Zopár ich zostalo. Objednajte si ho skôr, ako vyrazíte!

Fotoaparáty a mikrofóny inovatívne z hľadiska húževnatosti zachytia veľkú časť svojich osí Vstup, výstup a pristátie Spracovanie. Tento proces vesmírni inžinieri niekedy označujú ako Sedem minút hrôzyMnohí to považujú za najdôležitejšiu a najnebezpečnejšiu súčasť misie.

Tvrdí to NASAInžinieri očakávajú, že budú upozornení na hlavné míľniky poklesu v odhadovaných časoch uvedených nižšie. Kvôli vzdialenosti, ktorú musia signály prejsť z Marsu na Zem, sa tieto udalosti skutočne dejú na Marse o 11 minút, čo je o 22 sekúnd skôr, ako je uvedené nižšie. Na presné načasovanie týchto spomenutých orientačných bodov môže mať vplyv aj celý rad faktorov, vrátane charakteristík marťanskej atmosféry, ktoré je ťažké predvídať, kým nimi kozmická loď už nepretekala.

– Oddelenie fázy plavby: časť kozmickej lode, ktorá vytrvalo letí – s helikoptérou Creative Mars pripevnenou k jej žalúdku – cez priestor posledných šesť a pol mesiaca, sa oddelí od vstupnej kapsuly okolo 15:38 EST (12:38 PM PDT, 20:38 UTC).

– Vstup do atmosféry: Očakáva sa, že kozmická loď dosiahne vrchol atmosféry Marsu rýchlosťou 19 100 kilometrov za hodinu (15 500 kilometrov za hodinu) o 15:48 EST (12:48 PDT, 20:48 UTC)).

– Špičkové vykurovanie: Trenie z atmosféry zahreje dno kozmickej lode na teploty asi 2 370 stupňov Fahrenheita (asi 1 300 stupňov Celzia) o 15:49 východného času (12:49 PDT, 20:49 UTC).

– Nasadenie padáka: Kozmická loď rozloží svoj padák nadzvukovou rýchlosťou zhruba o 15:52 EST (12:52 PDT, 20:52 UTC). Presný čas nasadenia je založený na novej technológii Range Trigger, ktorá zvyšuje presnosť schopnosti kozmickej lode zasiahnuť cieľ pristátia.

– Oddelenie tepelného štítu: Ochranné dno vstupnej kapsuly sa oddeľuje asi 20 sekúnd po difúzii padáka. To umožňuje vozidlu pomocou radaru určiť jeho vzdialenosť od zeme a pomocou navigačnej technológie zameranej na terén nájsť bezpečné miesto na pristátie.

– Oddelenie zadného krytu: Zadná polovica vstupnej kapsuly padáka bude oddelená od roveru a Jetpacku (známeho ako pristávacia plocha) o 15:54 EST (12:54 PDT, 20:54 UTC). Na spomalenie a let na miesto pristátia použijete Jetpack retrorocket.

Pristátie: Použitím manévru vzdušného žeriavu pristávacia kozmická loď zníži rover na povrch na nylonových lanách. Očakáva sa, že kozmická loď pristane na Marse ľudskou rýchlosťou chôdze (asi 1,7 míle za hodinu alebo 2,7 kilometra za hodinu) asi o 15:55 EST (12:55 PDT, 20:55 UTC)).

Pohľad zhora na rotujúcu vesmírnu kapsulu nad červenkastou krajinou Marsu.

Atmosférická štruktúra obsahujúca sondu Perseverance NASA smeruje k povrchu Marsu, keď na tejto ilustrácii klesá cez atmosféru. Aby mohla sonda bezpečne pristáť na Marse, je potrebné vykonať stovky kritických udalostí dokonale a v presný čas. Obrázok cez NASA/ JPL-Caltech.

Rover zasiahne marťanskú atmosféru, keď sa pohybuje rýchlosťou 19 000 km / h, a cestuje po oblohe, keď ho pomáha spomaliť ochranný tepelný štít. Potom vo výške asi 1,5 km vystrelí podvozok zo svojich motorov, zatiaľ čo nový terénny relatívny navigačný systém začne určovať bezpečné miesto na pristátie. V zásade naskenuje a analyzuje terén nižšie, potom ho porovná s mapami v svojej databáze a pripraví sa na pristátie.

READ  The study indicates that young megalodons were cannibals 6 feet tall

Na ďalšie spomalenie vozidla, ktoré spôsobí jeho zostup do plazenia, bude nasadený padák dlhý 21 metrov. Sky žeriav Jeho misia zviesť rover z cesty sa začína. Výťah oblohy je rovnaký pristávací a pristávací systém, aký používa Curiosity, a je to úplne autonómny systém navrhnutý tak, aby poskytoval roverom pekné (dúfajme) jemné pristátie.

Z hľadiska dizajnu je rover veľmi podobný modelu Zvedavosť z Momentálne existujúci rover Kráter Gale, Ale má niekoľko rôznych vedeckých nástrojov. Zatiaľ čo Curiosity sa zameriava na hľadanie dôkazov o obývateľnosti v minulosti, čo už dokázala, vytrvalosť hľadá priame dôkazy o samotnom živote. Bude to prvá misia od roku Viking 1 a 2 Pristátie na konci 70. a začiatkom 80. rokov.

Neuveriteľné nové fotoaparáty Perseverance zachytia veľa z celého tohto procesu. Kamera pripevnená na zadnom kryte kozmickej lode smeruje nahor. Takto sa zaznamená spomalenie nasadených padákov pri spomaľovaní. Ďalej pod ním je kamera smerujúca nadol na pristávaciu plochu, ktorá vyfotografuje prvý dotykový kontakt so Zemou na Marse. Táto kombinácia technológie nám poskytne najpodrobnejšie videozáznamy a fotografie, aby sme mohli pristáť v susednom svete. Laurie GlazeTen, ktorý vedie divíziu planetárnych vied na riaditeľstve vedeckých misií NASA, novinárom povedal:

Budeme sa môcť vidieť pristávať po prvý raz na inej planéte.

Živé vysielanie záberov však nebude, keďže sme si zvykli na udalosti Medzinárodnej vesmírnej stanice a vypúšťanie rakiet zo Zeme. Dôvodom je oneskorenie prenosu údajov z Marsu na Zem, ktoré je ešte pomalšie ako staré vytáčané pripojenia. Ale mohli by sme zahliadnuť vytrvalosť na zemi použitím Mars Reconnaissance Orbiter„Čo s nami môže čoskoro po pristátí zdieľať aspoň obrázky v nízkom rozlíšení. Ďalej budeme mať živé prenosy z Centra kontroly misií na adrese Laboratórium Jet Propulsion Laboratory NASA V Pasadene v Kalifornii. Snímky pristátia Curiosity nám zanechali niekoľko ikonických fotografií (Enter Bobak Ferdowsi). Určite Koronavírus Protokoly zostanú v platnosti v Stredisku kontroly misií, je však nepravdepodobné, že aj pandémia utlmí oslavu. Zástupca projektového manažéra vytrvalosť Matt Wallace Povedala:

Nemyslím si, že Covid bude schopný zabrániť nám skákať hore a dole a naraziť päsťou. Uvidíte veľa šťastných ľudí bez ohľadu na to, čo sa stane, keď bezpečne dostaneme túto vec na povrch.

Zamestnanci NASA v modrých košeliach sa usmievajú a maznajú.

Vedci v hlavnom kontrolnom centre misie NASA-JPL, ktorí oslavujú Curiosity Landing v roku 2012. Obrázok prostredníctvom NASA / denná pošta.

Doposiaľ bolo na Marse iba osem úspešných pristátí: Viking 1 a Viking 2 (obaja 1976), Pathfinder (1997), Spirit and Opportunity (obaja 2004), Phoenix (2008), Curiosity (2012) a InSight (2018) .).

READ  Can we extract energy from a black hole? Scientists propose a new land plan

Sovietsky zväz je jedinou ďalšou krajinou, ktorá úspešne pristála s kozmickou loďou na Marse. Bolo to v rokoch 1971 a 1973.

Na druhej strane, akonáhle sa tam dostanú, môžu misie na Marse pokračovať roky a robotické vozidlá zo Zeme strávili roky okolo Marsu. S misiou Perseverance zažije NASA vôbec prvýkrát niečo nové; Na riedkom vzduchu Marsu vypustí malý vrtuľník. Privolali vrtuľník chytrosť. Pokúsi sa preskúmať mladú planétu v snahe zamerať sa na miesta dôležité pre budúce misie na Marse.

NASA si z dobrého dôvodu vybrala kráter Jezero ako miesto pristátia svojej kozmickej lode Perseverance. Vedci sa domnievajú, že oblasť bola predtým ponorená a bola domovom starodávnej vodnej delty rieky pred viac ako 3,5 miliardami rokov. Riečne kanály sa rozlievali po stene krátera a vytvorili jazero, ktoré odnášalo bahenné minerály zo svojho okolia. V jednom alebo viacerých z týchto vlhkých období mohol v kráteri žiť mikrobiálny život, a ak by to tak bolo, mohli by sa v sedimentoch jazier alebo brehov dna nachádzať stopy ich zvyškov. Vedci budú skúmať, ako sa oblasť formovala a vyvíjala, hľadať stopy minulého života a zbierať vzorky marťanských hornín a pôdy, ktoré by tieto znaky mohli zachovať. Procesu výberu miesta pristátia sa zúčastnili členovia expedičného tímu a vedci z celého sveta, ktorí starostlivo preverili viac ako 60 miest uchádzačov. Ale po komplexnej päťročnej štúdii potenciálnych lokalít, z ktorých každá má svoje vlastné jedinečné vlastnosti a atraktivitu, sa Jezero dostalo na vrchol.

V rámci prípravy na Landing Perseverance NASA ponúka pristávacie zdroje, spôsoby zapojenia a sociálne príležitosti, A viac. Stiahnite si plagáty, nálepky, informačné listy, opravy úloh a ďalšie. Zaregistrujte sa a zúčastnite sa virtuálnej udalosti pristátia, kde sa môžete spojiť online s ďalšími vesmírnymi nadšencami a klásť najnaliehavejšie otázky odborníkov NASA. Získajte lekcie a aktivity študentov, alebo sú dokonca k dispozícii virtuálne pečiatky do pasu Cez ich webovú stránku tu.

Stroj s kolesami dotýkajúcimi sa zeme a visiaci na letáku pripomínajúcom dron so 4 raketami vzhľadom na planétu Mars.

NASA použije páku oblohy na jemné zníženie húževnatosti na Marse. Koncept umelca naprieč NASA.

Zrátané a podčiarknuté: Kvôli dnešnému pristátiu na krátere Jezero nesie vozidlo Tenacity NASA vedecké nástroje na zhromažďovanie vzoriek pôdy a hľadanie známok starodávneho života. Bude využívať audiovizuálnu technológiu, aby nám umožnilo vidieť a počuť, aké je to dotknúť sa vôbec prvýkrát iného sveta. Ako sledovať živé vysielanie a sťahovať vytrvalosť.

READ  Okres Galveston otvára svoj čakací zoznam na vakcíny COVID-19 pre ľudí s vysokým rizikom

Prečítajte si viac z CNET: Mars Rover NASA: Čo môžete očakávať v deň pristátia

Vytrvalosť Hot Wells pristáva v obchodoch pred orbiterom na Marse

Rovera

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *